2016. március 10., csütörtök

Ikrek a nagyvilágban – érdekes történetek


Az egyiknek fehér bőre és egyenes vörös haja van, a másik sötétebb bőrű és dús, göndör fekete hajú. Szinte hihetetlen, de Lucy és Maria Aylmer testvérek, sőt mi több, ikrek. Eltérő bőrszínüket, anyjuk és apjuk vegyes bőrszínű házasságának köszönhetik. Az anyjuk, Donna félig jamaikai, az apjuk, Vince fehér. Lucy és Maria nem az egyetlenek, amikor érdekes ikrekről esik szó.
   Nem kell, hogy ugyanúgy nézzenek ki, nem is feltétlenül kell, hogy egyszerre, egy időben szülessenek. Az elválasztott ikrek megismerik egymást évekkel később is, miközben másokról kiderül, hogy kísértetiesen hasonló életet élnek. Természetfeletti kötelék van köztük, amelyet rajtuk kívül senki nem érthet meg. Saját külön nyelvet beszélnek maguk között, vagy látszólag szavak nélkül kommunikálnak egymással. Ritka esetekben hasonló pszichológiai betegségben szenvedhetnek, vagy együtt vesznek részt bűncselekményekben. A fenti eseteket látva, úgy tűnik, hogy a szabályok nem minden esetben alkalmazhatóak.

Egypetéjű ikrek hasonlóéletet élnek – kilométerekre egymástól

Az ohio-i ikerfiúkat születésük után választották el egymástól, és különböző családok fogadták örökbe őket. Nem ismerték egymást, mégis mindkét család Jim-nek hívta a fiúkat, de ez még csak az egybeesések kezdete. A testvérek egy rendőri kiképzésen találkoztak először egymással, ahol mindketten jól teljesítettek, jó érzékük volt a műszaki rajzoláshoz és az ácsmunkákhoz. Érdeklődési köreiktől eltekintve az életük során felbukkanó azonosságok különösen megdöbbentőek. Mindkét Jim-nek fia született, akit egyikőjük James Alan-nek, a másik James Allan-nek nevezett el. Az ikrek elváltak feleségeiktől, és másodszorra is megházasodtak, mindkét nőt Betty-nek hívták. Mindkettejüknek Toy nevű kutyája volt. Jim Lewis és Jim Springer végül 1979. február 9-én találkozott egymással, 39 év elválasztottság után.

Ikrek, akik különböző évben születtek

Egy romániai asszony, Maricica Tescu decemberben adott életet Catalin nevű fiának két hónappal a kiírt szülés előtt. A baba intenzív osztályra került légzési nehézségekkel. Valentin, a második kisfiú az utána következő évben, 59 nappal bátyja megszületése után jött a világra. Hogyan lehetséges ez? Maricicának két méhe volt egy veleszületett rendellenesség miatt. A két kisfiút egészséges állapotban engedték ki a kórházból ugyanazon a napon.

Az ikrek, akik különböző apától születtek

Egy holland házaspárnak, Wilma és Willem Stuartnak mesterséges megtermékenyítéssel fogant ikreik születtek. A fiúk távolról sem hasonlítottak egymásra. Koen-nek kék szeme, sötét haja és fehér bőre volt, Tuen sötét hajjal, sötét szemmel és barna bőrrel született. A DNS-teszt megállapította, hogy Koen Stuarték gyermeke, de Tuen más apától származik. A nyomozást nem hozták nyilvánosságra, mert feltehetően tévedés történt a mesterséges megtermékenyítés során. A család kérésére megkeresték azt a fekete párt, akik az orvosi beavatkozás idején a várószobában voltak. A kórház beazonosította a férfit, és megerősítette, hogy ő Tuen biológiai apja. Kuen-nel akkor találkozott, amikor a baba 18 hónapos volt, de nem vált az élete részévé.

Az ikrek, akik egymás helyett ültek a börtönben

A testvérek mindig egymásra mutogatnak, amikor a szülők felelősségre vonják őket. De elmenne-e valaki olyan messzire, hogy hagyja, hogy a testvére menjen helyette börtönbe? Ronald és Donald Anderson között furcsa kapcsolat volt. A 43 éves Donald négy alkalommal ült a börtönben ikertestvére, Ronald helyett. Donald azt is elmesélte, hogy bátyja helyett vonult be az Amerikai Egyesült Államok hadseregébe, így testvére élvezhette a civil életet.1994-ben a titkuk kitudódott. A rendőrség megpróbálta letartóztatni Ronaldot egy bűncselekmény elkövetésével, amikor elvileg szolgálati idejét töltötte. A szerepjátéknak vége lett. Donald azzal indokolta börtönbe vonulását testvére helyett, hogy nagyon szereti Ronaldot, és úgy gondolta, hogy képtelen lenne megbirkózni a benti körülményekkel.

Azok az ikrek, akik között a legnagyobb magasságkülönbség

A törpe és óriás esete Hussain Bissad és nővére, Kharda története. A londoni Hussain 236 cm magas. A szülőhazájukban, Szomáliában élő kisebb termetű ikertestvére 70 cm-rel alacsonyabb. Ők tartják az ikrek közötti legnagyobb magasságkülönbség rekordját. Hussain ezen kívül másban is rekorder, ő a világ legnagyobb karhosszával rendelkező férfija.

Forrás: Mirror Online, 2015. március 3.


Fordította: Tóth János Márk 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése