2016. március 25., péntek

Lotte Hammer - Soren Hammer: Elvetemültek


Nyomasztó és zseniális egyben. Ijesztő, hogyan lehet manipulálni a közvéleményt, az embereket. Ijesztő, hogy a zaklatott lélek befolyásolható, hogy válik belőle akár bűnöző is. Az ember hajlamos azt gondolni, hogy hasonló helyzetben nem fordulna így ki magamból – de nem senki nem lehet ebben teljesen biztos. Hiszen ártatlan gyermekek meggyalázásáról és megkínzásáról van szó, senki sem tudhatja biztosan, mit tenne, vagy nem tenne adott esetben.
Nagyon tetszett, hogy a rendőrség tevékenységével párhuzamosan mutatta be a gyilkos és társai működését. Ahogyan egyszerre követhettük mindkét oldal lépéseit. Kemény nyomozás volt, nem irigyeltem a felügyelőt és társait.
Az írópáros érdekes témát feszeget a krimiben. Egy egész társadalmat megbolygató témát, amire ahány ember, annyi reakció várható. Ki tudja, a valóságban milyen a dániai törvénykezés a pedofíliával kapcsolatban, de ha ez a könyv siker lehetett, akkor vagy nagyon jó vagy éppen nem teljesen megfelelő.
Nehezen olvastam, voltak részek, amin nehéz volt keresztüljutnom. Megviselt a téma, de nem bánom, hogy elolvastam. Nagyon jó a történet, és szinte mindig pörgő volt, kevés unalmasabb részt találtam.

 A könyvtárban itt található.

– brie –
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése