2016. április 23., szombat

Petra Teetz : Ecetek és olajok


A Házi praktikák sorozatban megjelent kötet számos tudnivalót és receptet tartalmaz az ecetekről és az olajokról. Az ecetről kiderül, hogy már a régi fejlett civilizációban is használták tartósítószerként, a gyógyításban vagy ahogy manapság szoktuk, ételízesítőként. A különféle eceteket különbözően használjuk fel (szépségápolásra, pácolásra, tartósításra), ehhez is útmutatót kapunk a könyvben. Az ügyesebbeket útmutató segíti a különféle ízesített ecetek elkészítésében.   
   A növényi olajokban rejlő energia- és tápanyaggazdagságot már korán felismerte az emberiség, a létfontosságú zsírsavak mellett különböző vitaminokat is tartalmaz. Ezért is nevezik sokszor folyékony aranynak. A könyvben részletes leírást kapunk a különböző olajfajtákról, a konyhai és a szépségápolásban való felhasználhatóságukról. Emellett találunk a könyvben fűszerolaj- és pestorecepteket, olajban tartósítható finomságokat. 

A könyvtárban itt található.

Arrabona

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése