2016. június 14., kedd

Pierre-Olivier Lenormand: Sajtok

Párizsban nem messze az Eiffel-toronytól van egy igazi hangulatos, francia étterem a Le CasseNoix, vagyis Diótörő. Ennek az étteremnek a konyhafőnöke Pierre-Olivier Lenormand elhatározta, hogy egy receptsorozattal közelebb hozza a gyerekekhez a sütés-főzés szenvedélyét. A receptek nagyrészt a francia konyhát mutatják be a sajtok, csokoládék, torták, kekszek és a tészták témakörén keresztül, nyolc füzetben. Az ételek elkészítésének minden lépése képekkel illusztrált, valóban kezdőknek, gyerekeknek (kis segítséggel) ajánlható. Minden füzetben öt recept található, nagyon praktikus, úgynevezett maszatbiztos lapokon, hogy ne egy csokicsepp vagy tojásfolt legyen a maradandó emlék a sütésről… én a kecskesajtos-almás-rozmaringos süteményt készítettem el és csak ajánlani tudom mindenkinek!

A könyvtárban itt található.

ankalinka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése