2018. február 12., hétfő

Aino Havukainen - Sami Toivonen: Tatu és Patu, asztalhoz! Kézikönyv mindazoknak, akik valaha ettek már, éppen most esznek, vagy tervezik, hogy enni fognak
Cerkabella Könyvkiadó, Szentendre 2016. 118 p.


A Tatu és Patu sorozat legfrissebb kötete az evésről szól. Érdemes minden apró részletet megfigyelni! A furavári testvérpár számtalan rövid, képekkel illusztrált fejezetben mutatja be miért eszünk, mit eszünk, hogyan együnk. Olyan egyszerű folyamatokról is olvashatunk, mint a rágás; de nem ijednek meg egy kis temperált füstöltdévérkeszeg-mousse-szendvics malátás kenyérrel, avokádóhabbal és szarvasgombás olajban pácolt, salottahagymás belugalencse-zselével recepttől sem… Bizony fél kézzel és egy biciklisisakkal elkészítik… Hogy viselkedjünk az asztalnál? Mit érdemes enni, hogy egész nap jól érezzük magunkat? Milyen alapanyagokkal főzzünk, és hol lehet ezekhez hozzájutni? A válaszokat megtalálja mindenki a Tatu és Patu, asztalhoz! című tudományosan szórakoztató képeskönyvben.

A sorozat korábbi kötetei is megtalálhatóak a könyvtárban.

B. A.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése