2019. január 4., péntek

Lakatos Márk: Márk konyhája

Lakatos Márk: Márk konyhája. 60 stílusos recept randira, partira, vagy amit akartok
Bookline, Budapest, 2018. 206 p.
Raktári jelzet: E 011446

A 2018-as évtől egy igazán stílusos szakácskönyvvel búcsúzunk. Lakatos Márk vendéglátós-stylist hatvan különleges ételt ajánl első receptgyűjteményében. Már a könyv felépítés sem szokásos, hiszen az étkek sorát a desszerttel nyitja meg a szerző. A műhelytitkok fejezetben megtudhatjuk, hogy milyen a Lakatos Műhelyben készült paprikás krumpli; a stílusikonok részben Casanova borjúmájat készíthetünk; a mozimánia ételei között pedig megtaláljuk A nagy zabálás című film ihlette burgonyakrokettet. 
   Márk különleges kreálmánya a malaccsászár karalábépürével és Unicum Szilva-chutnival, igazi ínyenség lehet a vendégek körében. Az unikummal megbolondítottak ételek divathullámot indítottak el a konyhaművészek körében. Márk az első között volt, aki ezt a nedűt locsolta az alapanyagokra, így adva különleges ízvilágot nekik. Az édességet is fűszerezhetjük ezzel a hungarikummal, a barackos torta is kaphat egy kupicával az Unicum Szilvából. Mindezek leöblítésére egy bodzás, uborkás limonádét ajánlok.

A könyvtárban itt található.

PA

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése