2017. március 17., péntek

Beszélgetés Bob DylanrőlA minap került a kezembe a Jonathan Cott által szerkesztett Bob Dylan interjúk című kötet, amely 2009-ben jelent meg a Cartaphilus Könyvkiadónál, és erről a könyvről jutott eszembe a 2016. november 16-án a könyvtárban – Bob Dylan Nobel-díja apropóján – megrendezett beszélgetés. A beszélgetőtársak Barna Imre műfordító, kritikus, Bob Dylan-szakértő, Krusovszky Dénes költő, irodalomkritikus, műfordító és Zelei Dávid irodalomkritikus voltak. A moderátor szerepét Farkas Balázs író, korábban könyvtárunk munkatársa, vállalta. A beszélgetés szüneteiben Dylan dalait Barlog Károly és Toroczkay András író-zenészek elevenítették fel.

A remek hangulatú, lendületes beszélgetés, amely sokszor izgalmas vitába torkollott, számos vendéget vonzott a könyvtárba. Vélemények ütköztek, álláspontokat osztottak meg a beszélgetőpartnerek egymással – és velünk. Sajnáltam, hogy oly hamar elszaladt az idő, és hét óra lett. A többiek nevében is mondhatom: hallgattuk volna még.

A könyvtár programjai iránt érdeklődők feliratkozhatnak hírlevelünkre, amelyben minden eseményünkről tájékoztatjuk látogatóinkat. Feliratkozni lehet telefonon (+36/1-345-6036), e-mailben (ref@ksh.hu) vagy személyesen a könyvtárban.

A KSH Könyvtárban Bob Dylan kapcsán fellelhető irodalom:

Jonathan Cott (szerk.): Bob Dylan interjúk
Barna Imre: Bob Dylan: regény
[texte Hervé Deplasse]: Bob Dylan: l'autre voix de l'Amérique
David Yaffe: Bob Dylan: like a complete unknown
Barna Imre (vál.): Lyrics: 1962-2001
Bob Dylan: Krónikák 1. kötet

-brie -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése