2017. március 28., kedd

Internet Fiesta 2017: Izland
A Grönland és Skócia között fekvő szigeten száznegyven vulkán található, de a kráterek száma meghaladja az ezret. Legismertebb vulkánja a Hekla.
A települések szinte kizárólag a tengerparton találhatók, mivel az ország belseje nagyon nehezen lakható, kopár, terméketlen vidék. A legnagyobb városok: Reykjavík (a világ legészakibb fővárosa), Akureyri, illetve Keflavík, ez utóbbi mellett található az ország egyetlen nemzetközi repülőtere.

Az irodalom és az utazás területén egyaránt felkapott Izlandra kalauzol minket S. László Katalin 2002-ben kiadott könyve. A 179 oldalas, sok-sok színes fotóval, térképpel illusztrált kiadvány méltó bemelegítése lehet egy izlandi utazásnak, de azok is érdeklődéssel forgathatják, akik csupán szívesen olvasnának erről a távoli országról.
A kötet első része (Egy mákszemnyi Izland ismeret) a szigetország földrajzával, földtörténetével, történelmével ismertet meg minket, illetve olvashatunk az izlandi nyelvről, irodalomról és az Izlandi Köztársaság jelképeiről. Az útikönyv második része (Amit az odautazónak feltétlenül ismernie szükséges) praktikus ismereteket tartalmaz – ahogy címéből is sejthetjük – az időjárásra, öltözködésre, szállásokra, étkezésre, közlekedésre vonatkozóan. Az utolsó fejezet, a Részletes útikalauz, pedig bemutatja az ország különböző részeit, túraötleteket is adva a turistáknak.


- brie - 

2017. március 28-án az Internet Fiesta 2017 keretén belül 17 órától dr. Nemes Erzsébet tart fényképekkel színesített beszámolót izlandi élményeiről a Bibó István-teremben. A részvétel ingyenes! Mindenkit szeretettel várunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése