2017. március 29., szerda

Internet Fiesta 2017. Kalifornia II.

Kalifornia, az Amerikai Egyesült Államok legnépesebb állama az ország délnyugati csücskében, a
Csendes-óceán partján helyezkedik el. Észak felől Oregon, keletről Nevada, délkeletről Arizona, délről pedig a mexikói Alsó-Kalifornia állam határolja.
Kalifornia az USA legnépesebb állama. A népesség növekedése jelenleg is rendkívül gyors, ami részben a kedvező születésszámnak, részben a többi államból és a külföldi országokból érkező letelepedésnek köszönhető. Külföldről messze a legtöbben Mexikóból érkeznek ide. Kalifornia az
USA-n belül is sokak körében népszerű hely, ezért hasonlóan Floridához, az ország minden részéből költöznek ide.
Kalifornia területén többféle éghajlati zóna is megtalálható. A csendes-óceáni partvidék éghajlata kellemes, mediterrán. Itt a természetes növényzetet az örökzöld keménylombú erdők alkotják. A mediterrán zónában a tél enyhe és csapadékos, a nyár meleg és száraz. A csendes-óceáni partvidéken a téli hőmérséklet a Kaliforniai-áramlás hatásaitól hűvösebb. Los Angelesben az enyhe és csapadékos tél mellett a száraz nyári időszak átlaghőmérséklete 25–30 °C. San Franciscóban is az enyhe tél jellemző, a nyári hőmérséklet azonban mindössze 20 °C körüli.
Legnépesebb városok:
·         Los Angeles (4 045 873)
·         San Diego (1 336 865)
·         San José (989 486)
·         San Francisco (824 525)
Kalifornia gazdasága a nemzeti össztermék 13%-át adja - ez az USA-n belül is igen jelentős.

A Rosanna Cirigliano által írt, és Andrea Pistolesi által fényképezett könyv egy utazás közben jobban használható, mint a korábban bemutatott Kalifornia kiadvány. Bemutatja a különböző nevezetességeket, érdekességeket az utazóknak, s habár – úgymond – hasznos információkkal nem szolgál, mint például öltözködés, szállás, étkezés, stb.; de remek kiegészítője a hagyományos útikönyveknek, ezért érdemes beszerezni. 159 oldalán rengeteg fotó van részletes leírásokkal; így valóban megismerhetjük az Amerikai Egyesült Államok legnépesebb államát.

- brie -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése