2017. március 29., szerda

Internet Fiesta 2017: London
London az Egyesült Királyság és azon belül Anglia fővárosa, a legnagyobb városi terület az Egyesült Királyságon belül, és a legnagyobb városi terület az Európai Unión belül. London a Temze folyó két partján terül el. A története egészen az alapító rómaiakig nyúlik vissza, akik a várost Londinium-nak nevezték. A középkor emlékeit a város központjában található City of London őrzi, a mai London e köré épült ki.
Londonban több világörökségi helyszín található. Ezek többek között a Tower of London, a Királyi Botanikus Kert, a Westminster-palota és a Westminsteri apátság, valamint Greenwich, ami nevezetességét a csillagvizsgálójának köszönheti, és annak, hogy itt halad át a „greenwichi délkör”, ami a zónaidő valamint a földrajzi hosszúsági körök számításának hagyományos alapja.
Más híres nevezetessége a városnak a Buckingham-palota, a London Eye, a Tower Bridge, a Piccadilly Circus, a Trafalgar tér, a Szent Pál Székesegyház és a Wembley Stadion is. London otthont ad számos nevezetes múzeumnak, galériának, könyvtárnak és egyéb kulturális intézménynek, többek között a British Museumnak, a National Gallerynek és több mint negyven színháznak. A londoni metró a legrégebbi földalatti vasúthálózat a világon, és a második legnagyobb kiterjedésű a világon a Sanghaji metróhálózat után


Suzanne Bosmann, Catherina Cullen, Tony Hare, Elain Harwood, Michael Rapoport: London: történelem, építészet, természet, múzeumok, londoni élet művészszemmel  kötete hat részre osztva foglalkozik London történelmével, építészetével, múzeumaival, a londoni élettel és a világváros természeti értékeivel; az utolsó fejezetben pedig művészszemmel – írók és festők szemén át – láttatja a fővárost.
Nem tekinthető a könyv hagyományos értelembe vett útikönyvnek, mégis hasznos segítője egy londoni utazásnak – akár az előkészületek közben, egy fajta felkészülésnek, akár pedig az ott tartózkodás közben. Mindegyik fejezet rendkívül izgalmas: sok színes fotó és rajz színesíti az igényes szöveget. Ami nehézzé teheti a használatát, az talán az, hogy legtöbb esetben elég kis betűmérettel szedték a szöveget, így rosszabbul látóknak kicsit fárasztóbb lehet a használata.


- brie -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése