2017. március 23., csütörtök

Internet Fiesta 2017: Madrid

Madrid. Nyüzsgő nagyváros, Spanyolország szíve és kedvelt turistacélpont, ahol az első pillanattól otthon érezhetjük magunkat. A vendégszerető és kedves spanyolokhoz bármikor fordulhatunk, ha segítségre van szükségünk: akár nem tudjuk, merre forduljunk a metróaluljáróban (például a Sol-on); akár egy patikába megyünk be gyógyszerért; akár az elromlott fényképezőgépünk helyett szeretnénk másikat venni, vagy éppen a szakadó esőben próbálunk esernyőt árusító üzletre lelni.


A városban való tájékozódás egyik fontos, és nem utolsó sorban táskában kényelmesen elférő, eszköze lehet a szerzőpáros útikönyve, amely nem csak információban, de térképekben is gazdag. Ne legyünk restek, vegyük nyakunkba a várost! Induljunk el, és ne aggódjunk, hol lyukadunk ki, mert csodákra bukkanhatunk. Amennyiben pedig ez a könyv nálunk van, még eltévedni sem fogunk. Hangulatos kis utcák és forgalmas, nyüzsgő terek; főutak és parkok váltogatják egymást. Hiszem, hogy aki egyszer elmegy Madridba, örökre a szerelmese lesz.

Laurence Blanchar, Audrey Oliveira: Madrid című könye a spanyol fővárost  hat városrészen keresztül mutatja be az olvasóknak:
·         Palacio Real / San Antonio de la Florida
·         Puerta del Sol / Plaza Mayor / Rastro
·         Paseo del Arte
·         Gran vía / Chueca / Plasa del Dos de Mayo
·         Plaza Colón / Plaza de las Ventas
·         Azca / Nuevos Ministerios / Puerta de Europa
A kötet végén megtaláljuk Madrid részletes metrótérképét is, de segítséget kapunk abban is, ha éttermet, kávézót vagy éjszakai bárt keresünk, illetve vásárolni szeretnénk.
- brie -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése