2017. október 20., péntek

Louvre-beli kalandozások gyerekeknek

María Maneru: Kaland a Louvre-ban
Napraforgó Könyvkiadó, Budapest 2017. 137 p.

Hasonlóan a sorozat általam olvasott eddigi részéhez, ez a kötet is izgalmas kalandokat tartogatott a Mindentudók Klubja tagjai számára – csak éppen ezúttal Párizsban. Megtudhatjuk, hogy a francia főváros „nagyon népszerű város, gyakran szerepel a filmekben és a regényekben is. Sokszor nevezik a szerelmesek városának is, bár fogalmam sincs, hogy miért” – ahogyan történetünk elmesélője, Laura írja.
Aput ugyanis meghívják, hogy legyen a Louvre egyik időszaki kiállításának igazgatója, aki el is fogadja a megtisztelő felkérést, így a család a nyarat a francia fővárosban szándékszik tölteni. Persze a gyerekek figyelmét semmi nem kerülheti el, így rögtön fel is fedeznek egy rejtélyt, aminek a nyomába erednek.

Tetszett a történetben, hogy nemcsak élményeket akar nyújtani a gyerekeknek a könyv, hanem sok-sok tudást is átad, így észrevétlenül tanul az olvasó.
A könyv egész kivitele szimpatikus, és megragadja a szemet a látvány. Kellemes az összhang minden szempontjából: betűk, illusztrációk, papírtípus és -vastagság. A borítót is megszerettem.
Az egész igazi, színvonalas, sok-sok évig értékálló gyerekkönyv úgy, ahogy van.

A sorozat darabjai:
1. Maria Mañeru: Tutankhamon átka
2. Maria Mañeru: A torinói királypapirusz rejtélye
3. Maria Mañeru: A szfinx titka
4. Maria Mañeru: A Nílus kincse
5. Maria Mañeru: A sivatagi expedíció
6. Maria Mañeru: Kaland a Louvre-ban

- brie -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése