2017. november 19., vasárnap

Ajánlatok kézműveskedőknek 1.

A hosszú ősz végi, téli délutánokon, estéken már sok időt töltünk a négy fal között, ezért most néhány otthoni szórakozást elősegítő könyvet szeretnék ajánlani az olvasóknak.

A Cser Kiadó Színes ötletek sorozatból három kiadványt hoztam.

A sorozat 25. tagja a Horgolt kiegészítők Dombauer Lászlónétól (Cser Kiadó, Budapest 2012.), amely segítségével különböző színes, vidám kiegészítőt alkothatunk horgolással, mint például  virágos hajgumit, csillag alakú kitűzőt, virág alakú kitűzőt vagy éppen nyakéket.
A könyv bemutatja az alapvető technikákat, anyagokat és eszközöket, így a horgolásban kezdőknek is kellemes kikapcsolódást nyújthat.Az sorozat 96. kötetének címe: Természetes díszek őszre és télre (Cser Kiadó, Budapest 2015.), és már ebből gyanús lehet a kis kiadványt a polcról leemelő olvasónak, hogy milyen anyagokkal dolgozott a szerző. Faágszelet, madártoll, fenyőtobozok, bükkmakkhéj, mogyoróvessző, moha, kavicsok és mások alkotják az elkészítendő remekek alapját, amiket akár egy kellemes hétvégi kiránduláson is beszerezhetünk.Az otthon összegyűlt, felesleges ásványvizes és egyéb kupakok szórakoztató felhasználására ad ötleteket a Kupak hátán kupak, szintén a Színes ötletek sorozatból (Cser Kiadó, Budapest 2016.). "Elutazhatunk" egy szafarira, tengeri állatokat vagy éppen háziállatokat alkothatunk, de az erdei állatok is látóterünkbe kerülnek. Sőt! Kézműveskedésünk eredménye lehet akár ember is: szakács, balerina, tűzoltó vagy űrhajós!Jó szórakozást kívánok Mindenkinek!

brie – 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése