2017. november 25., szombat

Ajánlatok kézműveskedőknek 3.

Kézműves válogatásunk harmadik részében is változatos technikákat ajánlunk az érdeklődők figyelmébe. Üvegfestés, gyöngyfűzés, dekupázs technika és életre kelt zoknik alkotják ennek a bejegyzésnek a tárgyát.

Elsőként Daniel és Chiawei Liao Életre kelt zoknik: egyedi, fantáziadús zoknilények, lépésről-lépésre Danieltől kötetét javaslom kézbe venni (Aréna 2000 Kiadó, Budapest, cop. 2010.) a vállalkozó szelleműeknek. Az első fejezetben megismerhetjük ezeket a bájos zoknilényeket, majd a második és harmadik fejezetben azt is megtudhatjuk, hogy készíthetjük el őket.

Néhány zokni segítségével vicces-mókás ajándékokat készíthetünk, vagy magunkat lephetjük meg a színes lényekkel.
A könyv a Bibó-teremben található, a Hobbi könyvek között.
Beverly McCullough Csodás ékszerek 30 perc alatt: 60 egyedi, ötletes kiegészítő gyorsan, könnyedén című könyvét (Ventus Libro Kiadó, Budapest cop. 2016.) érdemes kézbe venni kezdőknek, de haladóknak is. A könyv is nehézségi fok szerint csoportosítja az elkészíthető ékszereket, így nyújtva segítséget a választásban. Bemutat különböző ékszerkészítő eljárásokat, hímzőtechnikákat is.

A könyv a Bibó-teremben található, a Hobbi könyvek között.Varázslatos üvegfestés a címe Cheryl Owen könyvének (Aréna 2000 Kiadó, Budapest cop. 2007.), amely a Praktika Könyvek sorozatban jelent meg.

Az üvegfestés nem drága hobbi, még akkor sem, ha kezdetben teljesen az alapoktól kell kezdenünk a kellékek beszerzését. Egy-egy üvegfesték nagyon sokáig kitart, és az elején nincs is szükség túl sok színre, hiszen a festékek keverésével is nyerhetünk új árnyalatokat. Először kísérletezzünk lekváros üvegeken vagy egyéb, feláldozható üvegfelületen, és csak ezután kezdjük el egy-egy értékes tárgy dekorálását.
A könyv a Bibó-teremben található, a Hobbi könyvek között.Mai utolsó javaslatom Amandine Dardenne Dekupázs: varázslatos szalvétatechnika című kötete (Alexandra Kiadó, Pécs 2009.).

Hogy mit ír a szerző a könyv előszavában?
Kreativitásunk fejlesztésére a dekupázs, más néven szalvétatechnika kiváló lehetőséget nyújt. Ritka az olyan tevékenység, mely során ilyen könnyedséggel és változatos formában csillogtathatjuk meg tudásunkat...
A dekupázs technika egyszerűbb már nem is lehetne. Csupán ki kell vágni a mintákat, bekenni ragasztóval, és a formákat úgy rendezni, hogy kissé fedjék egymást. A kiválasztott papír lehet fényes vagy matt, egyszínű vagy mintás...

A könyv a Bibó-teremben található, a Hobbi könyvek között.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése