2017. december 21., csütörtök

Karácsony Borival - könyvajánló

[fel. szerk. Pásztor Csörgei Andrea]: Karácsonyi nagy Bori-könyv: mesék, versek, dalok, receptek - és sok minden más ...
Manó Könyvek Kiadó Kft., Budapest 2015. 131 p.

A Bori-sorozat karácsonyi összeállításában minden megtalálható, amitól hangulatos lesz a karácsonyi készülődés és az ünnep.
Neves magyar és külföldi szerzők versei és meséi segítik a ráhangolódást, mint például Kiss Ottó verse, a Ha tél van című:

Ha tél van, verset olvasok,
attól, mint hó, felolvadok.
A vers minden jót felidéz,
a múlt édes lesz, mint a méz.

Ha csendes téli este van,
emlékeimnek teste van.
Ilyenkor bennem merítőz
a forró nyár, a szelíd ősz.

De nemcsak versekkel és mesékkel találkozunk, hanem különféle receptekkel, mint Bori sültalma-receptje, karácsonyi dalok szövegével és kottájával; az adventi koszorú történetével és elkészítésének módjával; segítséget kaphatunk hógömb-készítéshez és még sok más, izgalmas dolog van ebben a 131 oldalas, illusztrációkkal teli könyvben.

Liane Schneider: Bori karácsonya
Manó Könyvek Kiadó Kft., Budapest 2014. [24] p.

Az óvodás Bori már akkor izgatottan készül a karácsonyra, amikor még az őszi szünet sem érkezett el, nagyon várja az ünnepet. Éppen ezért készít adventi kalendáriumot, és karácsonyfadíszeket is decemberre. Bori és édesanyja aztán együtt készítik el az adventi koszorút, és amint eljön az első adventi vasárnap, a család együtt gyújtja meg a gyertyát.
Aztán persze elérkezik a karácsony is, és megtudhatjuk, vajon létezik-e a Mikulás, vagy valóban Bori óvodás társának volt igaza, aki állította, hogy a Mikulás nem létezik...

Julia Boehme: Bori és a nem mindennapi karácsony
Manó Könyvek Kiadó Kft., Budapest 2016. 96 p.

Ebben a nagyobbaknak szóló Bori-könyvben is a karácsony a téma, mégpedig egy nem mindennapi karácsony. Három nappal szenteste előtt Boriéknál semmi sem a tervek szerint alakul, de szerencsére a történet végén a kislány arra a megállapításra jut, hogy egy kivételes karácsony is lehet különleges.

Jó olvasást kívánok!

- brie -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése