2018. július 4., szerda

Dr. Zakar András: Egyetemisták szakácskönyve

Dr. Zakar András: Egyetemisták szakácskönyve
Budapesti Római Katolikus Egyetemi és Főiskolai Lelkészség, Budapest, cop. 2018. 80 p.
Raktári jelzet: 651460

A hatalmas, albumszerű receptes gyűjtemények mellett szinte elvész ez a kisméretű, vékony, fotók nélküli könyv. Pedig mennyi minden van benne! A levesektől az egytálételeken át az édes és sós aprósüteményekig egy teljes repertoár, ami a konyhai tudományokat illeti. A szerző, Dr. Zakar András nyugdíjas vegyészmérnök, aki a világot járva folyamatosan bővítette és kamatoztatta gasztronómiai tudását. Kezdőknek és a jól bevált receptek kedvelőinek ideális kiindulópont lehet, mégsem foglal sok helyet a polcon. Egyébként pedig nem árt, ha el tudjuk kápráztatni a kollégiumi szobatársakat a nyári hőségben egy finom hideg sárgadinnye levessel. Hosszabb kirándulásokra pedig szendvics helyett készülhet a praktikusabb sonkás pogácsa.

B.A.

A könyvtárban itt található.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése