2019. szeptember 18., szerda

Teresa Driscoll: Rajtad a szemem

Teresa Driscoll: Rajtad a szemem 
Ford. Sziklai István.
Budapest, XXI. Század K., 2018. 335 p.
Raktári jelzet: 651277

A szerző újságíróként gyakran tudósított a bűnözés világáról, évtizedekig tanulmányozta az okokat. A könyv végén így ír a mű keletkezési körülményeiről: "... mindig erősen foglalkoztatott, hogy a bűncselekmények milyen hatással vannak az emberek mindennapi életére - nemcsak az ártatlan áldozatokéra, de a szemtanúkéra is. Oly sok hullámot vetnek."

Egy Londonba tartó vonaton egy nő csinos kamasz lányokra figyelt fel, akik az utazás alatt gyanús külsejű fiatalemberekkel flörtöltek. Az egyik lány, a szép szőke Anna eltűnt, és a hölgy a rendőrség felhívására tanúnak jelentkezett. A hatóságok egyre nehezebben boldogultak az üggyel, nem lett könnyű a család helyzete sem. A szülők összevesztek, a másik lány, Sarah – aki Annával utazott –,  szintén bűntudattal küzdött. Sok titkolnivalójuk volt az esettel kapcsolatban, apróságok, amelyek egész életükre kihatottak. A szemtanú neve is kitudódott, és lakcímére névtelen üzeneteket kapott, amelyekben halálosan megfenyegették. 

Az eltűnés évfordulóján úgy tűnt, hogy jelentős előrehaladás történhet, talán Anna nyomára bukkantak, azonban minden csak még bonyolultabb lett. A titkok napvilágot láttak, és egyre jobban leszűkült a kör az elkövetőre, akinek személye még meghökkentőbb, mint gondolnánk. 

Ajánlom ezt a könyvet borongós-zimankós időkre, amikor már beköszönt az ősz, és az embernek kedve van bevackolni magát egy sarokba valami izgalmas könyvvel.

A könyvtárban itt található.
 
TJM

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése