2019. november 21., csütörtök

Mennyi kávét isznak a könyvtárosok?


Mennyi kávé kell a könyvtárosoknak ahhoz, hogy el tudják végezni a munkájukat? Ere a kérdésre megkapjuk a választ, ha megtekintjük a Library Journal felmérését, amelyből kiderül, hogy a könyvtárosok 60%-a rendszeres kávéfogyasztó.

Nemrégiben egy @vantine nevű könyvtáros vetette fel a kérdést a Twitteren: „Kell lennie egy Library Journal cikknek, amely arról szól, hogy pontosan mennyi kávéra van szüksége egy könyvtárosnak, hogy megfelelően el tudja végezni a munkáját.” A Library Journal vette a bátorságot és posztolt egy kérdést az olvasóinak Twitteren szeptember 25-én. A kérdés így szólt: „Mint könyvtári dolgozó, hány csésze kávéra van szüksége naponta, hogy produktív tudjon lenni?” 

A válaszadók 26%-a mondta azt, hogy 1-2 csésze kávé elegendő naponta, 28% válaszolta, hogy 3-4 csészére van szüksége. Mindössze 7% vallotta be, hogy napi 4 csésze kávénál többet kell meginni a munka elvégzéséhez. Az összes válaszadó 39%-a mondta azt, hogy egyáltalán nem kávézik. 

A nem kávézók 46%-a (nem meglepően) teafogyasztó. A további 20% előnyben részesíti az üdítőket és a 3% mondja azt, hogy csokoládéra van szüksége a megfelelő munkához. A maradék 31% jelölte meg a negyedik választ, ami a „Szupererő” volt.

Forrás: Library Journal 

ZP

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése