2019. november 20., szerda

Peter Eickhoff: Bécs (111 különleges hely)


Peter Eickhoff: Bécs (111 különleges hely)
Ford.: Sólyom-Leskó Annamária
Budapest: Kossuth K., 2019. 228 p.
Raktári jelzet: 658885

Számos hagyományos útikönyv, turistakalauz van a könyvpiacon, amiből megismerhetjük a világörökségi helyszíneket, főbb látnivalókat és a legfontosabb történelmi helyszíneket, de a Kossuth Kiadó 2018-ban indult sorozatában másra vállalkozott. Az eddig megjelent London, Róma, Párizs, Berlin és Prága kötetekhez hasonlóan Eickhoff kalauza más utakra visz minket, mint amit egy átlagos bécsi útikönyvtől várnánk. Nem szerepel a Stephansdom, a MuseumsQuartier és Schönbrunn sem, ellenben számos olyan látnivalót, érdekességet kínál megtekintésre, ahol garantáltan jól fogunk szórakozni, élményeket szerzünk, de nem kell kerülgetnünk a turisták ezreit. 

Eldugott kávézókat, éttermeket, zenei klubokat ajánl, kevésbé ismert múzeumokat is, mint például azt, amelyikben megtekinthetjük a szarajevói merénylet egyik emlékét, az autót, amiben életét vesztette Ferenc Ferdinánd.    

Megtudhatjuk, hogy hol van Bécs leghosszabb lépcsősora, ami nem más, mint a Bécsi Központi Könyvtárhoz vezető 100 lépcső, ahonnan kiváló panoráma is nyílik az egyik városrészre.

A régmúlt mellett a modern kor látványosságaira is fókuszál, kimozdulva a belvárosból érdemes elmenni a Duna partjára, ahol 2014-ben adták át a 207 méter magas DC Towert, ami lenyűgöző látvány, megnyitójára még Buzz Aldrin űrhajóst is meghívták. 

A rendhagyó útikönyvet ajánljuk Bécs szerelmeseinek, akiket a könyv végén 8 oldalnyi várostérkép segít a vezetésben.

A sorozat többi tagja is kölcsönözhető könyvtárunkban.

A könyvtárban itt található.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése