2020. január 24., péntek

Zia Allaway: Konyhakert a lakásban: zöldségek, gyümölcsök és fűszernövények termesztése otthon


Zia Allaway: Konyhakert a lakásban: zöldségek, gyümölcsök és fűszernövények termesztése otthon
Budapest: Libri Kiadó, 2019. 221 p.
Raktári jelzet: E16570

Mire is számíthatnak a téma iránt érdeklődők e könyv kézbevételekor?
Mindenekelőtt arra, hogy nem feltétlen kell lemondani a zöldségek vagy fűszernövények termesztéséről otthon, ha épp kert híján vagyunk. 

Lakásunkban kialakítható olyan terület, amely alkalmas lehet a fent említett növények tartására, ráadásul különösebb szakértelem vagy tapasztalat nélkül is érhetünk el sikereket. 

A kötet első részében azokról a feltételekről olvashatunk, amelyek szükségesek ahhoz, hogy eredményes legyen a munkánk. Az egyik ilyen alapvető tényező a természetes napfény, fontos figyelembe venni az egyes növények kiválasztásakor, hogy a lakás különböző részein mennyi a napsütéses órák száma.

A könyv kiváló útmutatást ad azzal kapcsolatban is, hogy az egyes növényeknél hogyan kell eljárnunk ahhoz, hogy a végeredménnyel magunk is elégedettek legyünk.

Elolvasása után kedvet kaptam én is, hogy kipróbáljam mindezt otthonomban. Hiszen akik a természetes, vegyszer nélküli zöldségeket, továbbá a friss illatú, nem pedig a szárított fűszereket helyezik előtérbe főzéskor, szívesen tesznek egy próbát.

A könyvtárban itt található.

R.G.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése