2020. február 3., hétfő

Andreas H. Schmachtl: Alma Magdi – Négy évszak a Vadrózsa utcában

Andreas H. Schmachtl: Alma Magdi – Négy évszak a Vadrózsa utcában
Budapest: Manó Könyvek, cop. 2019. 187 p.
Raktári jelzet: E 016360

Akik már eddig is rajongtak Alma Magdiért, a bodzavirágszínű kisegérért, most a rövid füzetek helyett egy egész kötetre való történetben követhetik a kalandjait! Ahogy a kötet alcíme is ígéri, négy évszak eseményei tárulnak elénk. Különlegesség, hogy maga a szerző készítette a mesék illusztrációit. 

A színes és részletgazdagság rajzok segítenek, hogy a nagyok és kicsik fantáziáját megmozgassa, életre keltve a végtelenül bájos szereplőket és környezetüket. Mert Alma Magdinak barátai is vannak, akik vele együtt élnek a dombok által körbeölelt bájos kis faluban. Az itt lakó állatok jó barátságban vannak, bajban segítik egymást, ha pedig elmúlt a veszély együtt szórakoznak. Hétköznapjaik csupa olyan dolgokkal telnek, mint az embereknek. Ünnepelnek, kirándulnak, vezetik a saját háztartásukat, meglátogatják a barátaikat. Alma Magdiék nem ülnek otthon tétlenül, mindig van valami teendőjük, kíváncsiak a világra, és épp ezért folyton kalandokba keverednek.

A magával ragadó történeteket Nádori Lídia kiváló és összetéveszthetetlen fordításának is köszönhetjük. Az utóbbi években az ő munkája nyomán ismerhettük meg többek között a Csak egy nap-ot, a Varacskát, valamint Erwin Moser és Otfried Preussler meséit. Szövegében a szereplők valódi életre kelnek, egyéniségük lesz, számunkra pedig örök emlékek maradnak.

A könyvtárban itt található.

B.A.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése