2020. március 18., szerda

konyvtarak.hu

konyvtarak.hu

Egy nagyszerű internetes oldal nyújt lehetőséget arra, hogy a könyvtárak szolgáltatásait minél szélesebb körben használhassuk, megismerhessük.  2020. március 3-tól működik az Országos Széchényi Könyvtár konyvtarak.hu oldala, amelynek óriási előnye, hogy egy helyen összegyűjtve, rendszerezve találhatunk meg minden olyan információt a könyvtárakról, amelyeket eddig hosszas kutakodás után tehettünk csak meg. 

Nézzük meg pontosan, melyek ezek!

Lehetőség van arra, hogy könnyedén utánanézzünk annak, hogy hol van a lakóhelyhez legközelebb lévő könyvtár. Szülőknek, pedagógusoknak, de az érdeklődő gyerekeknek is hasznos lehet a Gyermekirodalmi ajánló rész, hiszen egészen pontosan körülhatárolva, életkornak, nemnek, korosztálynak (egyéb paraméterek is vannak) megfelelően lehet keresni könyvet.  A könyvtárak évről-évre számos programot tartanak országszerte. Foglalkozások, kiállítások, játékok, előadások és még sok más. Ezeket is egy helyen lehet megtalálni. A Veszíts el egy könyvet kezdeményezés kezdetektől fogva nagy népszerűségnek örvendett. Az oldal ennek is teret ad, új elemekkel kibővítve azt. 

Ahogy azt az Országos Széchényi Könyvtár oldalán olvashatjuk: „úgy kereshetünk a könyvtárak között, ahogyan az a 21. században elvárható”.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése