2020. március 13., péntek

Michio Kaku: Az emberiség jövője


Michio Kaku: Az emberiség jövője        
[Budapest]: Akkord K., cop. 2019. 387 p.
Rakt. jelzet: E 17156

Ellentétben bolygónk más, sorsukat tétlenül váró fajaival, mi, emberek saját kezünkbe tudjuk venni sorsunk irányítását. Szerencsére mi már olyan eszközöket hoztunk létre, amelyekkel szembeszállhatunk a természet fenyegetéseivel, ezért elkerülhetjük, hogy mi is a fajok kipusztulásra ítélt 99,9 százalékába tartozzunk.

 A könyv olvasása közben megismerkedhetünk azokkal az úttörőkkel. akiknek van jövőképük, energiájuk és rendelkezésükre állnak a szükséges erőforrások ahhoz, hogy megváltoztassák az emberiség sorsát. Az emberiségnek most talán az összes közül a legjelentősebb kihívással kell szembenéznie: el kell hagynia a Föld biztonságát, és ki kell hajóznia a világűrbe.

 A fizika törvényei egyértelműek: előbb vagy utóbb olyan globális válságokkal találjuk szembe magunkat, amelyek alapjaiban fenyegetik létezésünket. A szerző felvázolja azokat a lépéseket, amelyekre a jövőben óhatatlanul előttünk tornyosuló akadályok legyőzéséhez szükségünk lesz. Talán az a sorsunk, hogy multiplanetáris fajjá váljunk, és a csillagok között éljünk.

A könyvtárban itt található.

K. Á.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése