2020. április 24., péntek

Legyél te is a MineBudapest világának építésze!


Ha már a városban nem igazán lehet mászkálni, most egy (főleg) gyermekeknek szóló programot szeretnénk ajánlani, amely során még jobban megismerkedhetnek Budapesttel, valamint az itt található emlékművekkel és épületekkel.

Az egyik legnépszerűbb játéknak, a Minecraftnak világszerte több mint 160 milliónyi játékosa van. Egész országokat és városokat modelleztek már le benne 1:1-es arányban.

A Fővárosi Önkormányzat felhívására most 2020. április 10-től újra lehetőség van Budapest megépítésére. Ehhez a levéltárban található már digitalizált gyűjtemények nyújtanak segítséget.
A MineBudapest főleg 6 és 15 év közötti gyermekekhez szól, persze bárki csatlakozhat az építkezéshez. A játékban szinte bármit megépíthetünk 1X1-es különböző színű és textúrájú elemekből. Vannak, akik egész műemlékeket, épületeket, városokat, sőt egész országokat modelleztek már le. Így épült már meg például Párizs, London vagy Dánia is. Ezért döntött úgy a főváros, hogy meghirdeti a MineBudapest programot, amellyel az a céljuk, hogy a gyermekek még jobban megismerjék a várost.

Az épületeket 1:1 arányban kell megépíteniük, amelyhez a Budapest Időgép nevű oldal lesz az elsődleges forrásuk, amely a Budapest Főváros Levéltárának a projektje. Több millió oldalnyi digitalizált fotót, képeslapot, tervrajzot és iratot dolgoz fel, térképeken kereshető formában.
Az aktuális felhívásokat és az új megépítendő épületek listáját a BudapestMine oldalon teszik közzé. Az elkészült modellek közül egy vloggerekből és youtuberekből álló zsűri választja ki azokat az épületeket, amelyek majd bekerülnek a MineBudapestbe.

Ezen kívül persze lehetőség lesz bármilyen épületet megépíteni, multiplayer játékokban részt venni, valamint az épületeket 3D formátumban kinyomtatni.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése