2020. április 29., szerda

Újabb tárlatot tett online elérhetővé a Szépművészeti Múzeum


Újabb tartalommal bővült a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria virtuális tárlata.
A Változatok a realizmusra – Munkácsytól Mednyánszkyig című kiállítás után a magyarországi barokk művészetet bemutató kiállítás is bejárható virtuálisan a Szépművészeti Múzeum honlapján. A tárlaton a magyarországi barokk számos izgalmas alkotása és művésze ismerhető meg az 1600-as évek elejétől a XVIII. század végéig. A kiállítás összesen csaknem harminc műtárgyat mutat be.

A tárlat célja, hogy segítséget nyújtson a tanulásban is, ezért a fülre kattintva bővebb oktatási tartalmakat is kínál, melyek elsősorban 9-12. osztályos tanulóknak szólnak összehangoltan a Nemzeti Alaptantervvel.  Az anyagok többek között a vizuális kultúra, a történelem, valamint a magyar nyelv és irodalom órákhoz nyújtanak segítséget. 

Bezárása után a múzeum folyamatosan bővíti és teszi közzé digitális tartalmait honlapján és közösségi oldalain, hogy minél szélesebb körben tegye elérhetővé és ismertté a gyűjteményét. A kiállítási kalauzokra, játékokra, útvonaltippekre és múzeumpedagógiai segédanyagokra hetente több mint 150 ezer felhasználó kíváncsi.

Hamarosan elérhető lesz a Magyar Nemzeti Galéria 1800 utáni nemzetközi gyűjteményének virtuális kiállítása és készül a Magyar Tájak című, több mint 40 műalkotást bemutató virtuális tárlat is.

Forrás:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése