2020. május 25., hétfő

G. Ekler Ágnes – Makovecz Anna: Mesék és képek


G. Ekler Ágnes – Makovecz Anna: Mesék és képek
Budapest: Editio Plurilingua, 2019. 83 p.
Raktári jelzet: 662093

G. Ekler Ágnestől egy 2006-ban megjelent füzet került a kezembe nemrég, melyet a Waldorf-pedagógia és a modern kor problémáinak összefüggéseiről írt. Sokszínűen, széles látókörrel, mégis egészen apró részletekre kitérve, máig érvényesen. Ezért keltette fel az érdeklődésemet mostani mesegyűjteménye. Minden sorában érezhető, hogy a tanítást valóban művészetnek tartja. 

Történeteiben életre kell a patak, az orgonabokor, egy árva körömvirág és egy álmodozó tavirózsa. A kis rigó pedig repülni tanulás közben megtudja a vérehulló fecskefű sorsát és történetét. A szép, nagyravágyó bükkfa, aki kétfelé nyúló ágaival a napot akarta átölelni, de nem hallgatott a bölcs szóra.  A mesék a tavasz színeivel bodzabokorral és virágzással indulnak, majd a havas, barna dombon őzeket kereső idős ember képe zárja le a kerek esztendőt. 

Makovecz Anna festőművész installációi a mesék hangulatával álomszerűen összesimuló kísérők. Az alkotó művészi munkája mellett szintén elkötelezettje a tanításnak, ugyanis festeni tanít felnőtteket és érdeklődő fiatalokat. Érdemes a gazdag mesekínálatban ilyen kincseket felfedezni.

A könyvtárban itt található.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése