2020. május 6., szerda

Richard H. Pitcairn – Susan H. Pitcairn: Kutyák és macskák természetes egészsége – Átfogó útmutató gazdiknak


Richard H. Pitcairn – Susan H. Pitcairn: Kutyák és macskák természetes egészsége – Átfogó útmutató gazdiknak
Fordította: Dörgés János
Budapest: Partvonal Kiadó, 2020. 528 p.
Raktári jelzet: E 017400

Dr. Pitcairn könyve a kutyák és macskák leggyakoribb betegségeit, és lehetséges kezeléseiket ismerteti. De mindenekelőtt hozzánk szól és tesz javaslatokat a háziállatok számára is egészséges otthon kialakítására nézve.

A rendszeres testmozgás és pihenés, valamint az állateledelek különböző összetételéről külön fejezet készült. Majd következnek az olyan problémák, mint például az allergia, étvágytalanság, ízületi gyulladás, hasmenés, szembetegségek, epilepszia, köhögés, szőrhullás, bőrbetegségek, mérgezések, viselkedési problémák, vészhelyzetek. 

A kötet egyfajta útmutató, amely számtalan értékes információval szolgál az állattulajdonosok számára. A könyv egy új, átdolgozott kiadás, az alapvető állattartási ismeretek mellett megtalálhatók az élelmiszerek összetételét vizsgáló, áttörést jelentő kutatások eredményei is. 

A magas tápértékű, húsos és alternatívát jelentő hús nélküli receptek segítségével mi magunk is egészséges étrendet állíthatunk össze négylábú barátainknak attól függően, hogy melyiknek épp milyen erősítésre van szüksége. 

Nem lenne teljes ez a könyv, ha a kedvencekhez való érzelmi kötődésről nem beszélne. Egy évek alatt kialakult szeretetteljes gondoskodás, és együtt töltött idő emléke sokáig elkísér minket. Fontos, hogy a búcsúzás, a fájdalmak enyhítésére is fel legyünk készülve, ebben segít az egyik utolsó fejezet. 

Az illusztrációkat a szerző felesége, Susan Hubble Pitcairn készítette, aki költő és díjnyertes illusztrációiról ismert festőművész.

A könyvtárban itt található.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése