2020. május 22., péntek

Tegyen virtuális sétákat otthonról csodás magyar helyszíneken


A technika segítségével ma már nagyon sok helyszínre virtuálisan is eljuthatunk, és bejárhatjuk azokat otthonunkban ülve. Legyen az egy múzeum, kastély vagy akár állatkert.

Magyar Nemzeti Galéria

A Magyar Nemzeti Galéria virtuális kiállításának érdekessége, hogy az egérrel körbe tudunk forogni az egyes termekben, és nekünk megfelelő módon tudunk navigálni és nézelődni. Az oldal nagyon sok hasznos információt is kínál a művekkel és művészekkel kapcsolatban.
A kiállítás a következő linken érhető el:

A füzéri vár kápolnája

A gyönyörű és hangulatos füzéri vár kápolnájába is  elutazhatunk, ahol a nekünk megfelelő módon körbenézhetünk és barangolhatunk. A kép minősége pedig nagyszerű. Az egész oldal nagyon jól sikerült, fantasztikus fotókkal, remek videókkal és sok-sok információval.
A virtuális túra a következő linken érhető el:

Aquincum

Aquincum római katonai tábor és polgári település volt a mai Budapest (óbudai) területén. A Római Birodalom egykori városának romjai között botorkálhatunk. A terület látogatható része kifejezetten nagy, amelyet már a technika segítségével otthonunkból is fürkészhetünk. Itt lépkedni nem tudunk, csak körbenézni, de így is nagyon látványos. A helyszínek között a piros rom ikonra kattintva tudunk váltani, akár teljes képernyős nézetre is, az oldalon a romváros alaprajza is megnyitható. A honlapon nagyon sok hasznos információt találunk Aquincum történelméről, jelentőségéről, illetve a mostani életünkre gyakorolt hatásáról.
A múzeumban ide kattintva tehetünk egy sétát:

Műcsarnok

A Műcsarnokban az évek során rengeteg magas szintű kiállítást rendeztek, amelyek most virtuálisan is megtekinthetők. A termekben 360 fokban körbenézhetünk, és lehetőség van a képek nagyítására is.
A virtuális séták ide kattintva érhetők el:

De la Motte-kastély

A De la Motte-kastély Noszvajon, Egertől 10 km-re található. A késő barokk stílusban épült remekmű fantasztikusan néz ki, és szintén online felfedezhető. Gyakorlatilag minden részéről készítettek egy nagy felbontású, 360 fokos fotót, amelyek tetszés szerint forgathatóak. A termeket tetszés szerint körbejárhatjuk.
A kastélyt ezen a linken tekinthetjük meg:

Állatkert

Az Állatkert a Google Streetview segítségével fedezhető fel. Az élmény teljesen valósághű. Szintén lépkedhetünk és 360 fokban nézelődhetünk.
Az Állatkertbe a következő linken látogathatunk el virtuálisan:

Thury-vár

A Várpalotán található hatszáz éves Thury-várat 2011-ben újították fel, azóta már teljes pompájában várja a vendégeket. A rengeteg nagy felbontású, szabadon forgatható panorámaképnek köszönhetően a vár minden részletét alaposan szemügyre vehetjük.
A Thury-várba a következő linken látogathatunk el:

Zsolnay-negyed

A modern technikának köszönhetően nemcsak házakat, palotákat vagy múzeumokat tudunk bejárni otthonról, hanem egész városrészeket is. Ilyen például a pécsi Zsolnay-negyed, ahol fantasztikus hangulatú utcákon, pazar épületek között sétálgatva szintén tehetünk egy háromdimenziós túrát.
A Zsolnay-negyedben ide kattintva tehetünk egy virtuális sétát:

Zeneakadémia

A Zeneakadémia egyike a főváros legismertebb épületeinek. Felújítása 2013-ban fejeződött be, azóta régi pompájában fogadja a látogatókat. Csak egy kattintás, és már is az online térben találjuk magunkat.
A Zeneakadémia épületébe a következő linken látogathatunk el:

Forrás és képek:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése