2020. június 19., péntek

Tania del Rio – Will Staehle: 13. Warren és Mindent-Látó-szem


Tania del Rio – Will Staehle: 13. Warren és Mindent-Látó-szem
[Budaörs]: Vivandra Könyvek, 2019. 218p.
Raktári jelzet: E14896

A kicsit csúnyácska, de jó szívű Warren egy omladozó, jobb napokat is látott kastélyban tengeti napjait Hamupipőke stílusban. Rokonai elherdálták vagyonát és lerombolták az előző 12 Warren által felépített hotel hírnevét. Még pár évvel ezelőtt is népes szolgáló sereg sürgött-forgott a vendégekkel tömött szobákban és termekben, de manapság csak egy állandó vendége miatt áll még az omladozó kalyiba. 

Napjait a romok eltakarításával tölti, amiket Annaconda nénikéje őrjöngése után hagy hátra a villa falai közt. Megszállottan keres egy Mindent-látó-szem névre hallgató valamit, aminek szerinte a szállodában kéne lennie. Senki se tudja mi lehet az: talán egy ékkő? Egy elvarázsolt kristálygömb? Mágikus iránytű?

Senki sem tudja biztosan, de a pletykáknak köszönhetően hamar tele lesz szerencselovagokkal a váró terem, akik mindent megtesznek, hogy a földdel tegyék egyenlővé a házat. 

A kétségbe esett Warren szerez pár új barátot és ősei elrejtett üzeneteit követve szintén a kincs nyomába ered, amíg még nem késő.

A lapokba oltott vörös-fekete tinta, gótikus rajzstílusa valahogy az Adams family hangulatát és egy XIX. századi történetet varázsol elénk.

A könyvtárban itt található.

Már készülődik az újabb kötet kiadása, addig a kiadó oldalán meglepetésre bukkanhat az olvasó: http://vivandra.hu/hirek/13-warren-es-a-balszerencses-nap/?fbclid=IwAR0qWK7j4eu2SCz8Uw7jIn7YCAh0APzWIwZrlJ7IDHrTHTnm1DjCWPwM2RE

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése